חיים כהן

איך הכל התחיל?

השף, מנהל המסעדות ואחד מעמודי התווך של תחום הקולינריה בישראל – חיים כהן נולד ב-1960 בתל אביב. כיום, הוא נשוי לסיגל ומתגורר בסביון עם שלושת ילדיהם.
הוא נדבק בחיידק הבישול ויצירת אוכל כבר מגיל מאוד צעיר בעיקר בזכות אמו, שעל בישוליה הוא מדבר ומשבח בכל הזדמנות אפשרית. כבר בגיל 17 הוא התחיל לעבוד במסעדות בתפקיד עוזר מלצר, לאט לאט החל להתקדם בתפקידים עד שהגיע לניהול המטבח.
לאחר מכן טס לצרפת והתמחה במטבח הצרפתי אצל השף רוז'ה וארז'ה. כשחזר לארץ החל לשלב מרכיבים מקומיים לתוך מנות צרפתיות ולהשתמש במרכיבים אירופאיים בתוך מנות ים תיכוניות.

כיצד הפך חיים כהן לאחד מנכסי הקולינריה הישראלית?

את הקריירה התחיל כבר בגיל 24, כאשר פתח בשנת 1985 יחד עם אירית שנקר את "קרן", מסעדה בסגנון צרפתי קלאסי בתל אביב. המסעדה החלה לצבור קהל של לקוחות קבועים ובהמשך עברה למקום גדול יותר ביפו, עד שלבסוף נסגרה ב-2002. תרומה נוספת של מסעדת קרן היתה שהיא היוותה חממה לשפים ישראלים רבים שצמחו בה.
בעקבות הצלחתו בשנת 1999 התחיל להנחות תוכנית בישול: “שום, פלפל ושמן זית" ביחד עם אור ישראלי והיא זכתה להצלחה רבה ועד היום משודרת בשידורים חוזרים.
כהן אחראי גם על הקמת אתר אינטרנט שנקרא "מבשלים" ועל כתיבת ארבעה ספרי בישול. בנוסף, הוא משמש כיועץ למסעדות שונות בארץ ובעולם.

עיסוקיו העדכניים

בשנת 2010 התחיל להנחות תוכנית מוזיקה ובישול שנקראת "מועדון ארוחת הערב" ובנוסף את תוכנית הטלוויזיה "מאסטר שף" שזכתה להצלחה אדירה. בשנת 2011 התחיל להגיש ביחד עם השף אייל שני את התוכנית "מבשלים ביחד" וכמו כן, פתח יחד עם אלי לנדאו את מסעדת " יפו תל אביב ". במקביל לשלל עיסוקיו הוא ממשיך לייעץ למסעדות שונות.
ללא ספק חיים כהן הוא אחד מהשפים הבולטים והמשפיעים ביותר על עולם הקולינריה הישראלי, גם מבחינת הישגיו האישיים וגם כמכוון ויוצר של מסעדות ושפים רבים נוספים.