הכירו את אדם נוימן
אדם נוימן הוא יזם ישראלי, מבעלי חברת WeWork האמריקאית המספקת מרחבי עבודה משותפים ושירותים משרדיים ליזמים ועסקים קטנים. בשנת 2016, כשהוא בן 36 בלבד, נכנס נוימן לרשימת המיליארדרים של מגזין הכלכלה פורבס, כשהוא מוערך בכ-1.5 מיליארד דולרים.
פרטים אישיים
אדם נוימן נולד בבאר שבע. שנות ילדותו היו רצופות נדודים. הוא עבר עם משפחתו בין מספר איזורי מגורים בישראל ובארצות הברית, עד שלבסוף התגרשו הוריו והוא השתקע עם אמו ואחיו בקיבוץ ניר-עם. הוא היה ילד חוץ שנאלץ להילחם על מקומו, מה שעשוי להצביע על תחושתו הנוכחית כלפי המושג של קהילה.
תחילת הדרך
את שירותו הצבאי עשה כקצין בחיל הים, ולאחר שהשתחרר נסע לגור בניו יורק עם אחותו, הדוגמנית עדי נוימן. הוא הקים מספר עסקים שלא זכו להצלחה, עד שהחליט להיכנס לתחום הנדל"ן. יחד עם האדריכל מיגל מקלבי הוא הקים בשנת 2008 את GreenDesk, מעין חלל עבודה שיתופי רחב ידיים אליו ניתן להגיע בשביל לשבת ולעבוד. בשנת 2010 נמכר העסק, ושני המייסדים הקימו את WeWork בניו יורק.
WeWork
אדם נוימן במרחב WeWork (תמונה: TheRealDeal)
בעולם בו שוק העבודה מתמלא ביזמים עצמאיים ובעלי עסקים קטנים שלא צריכים הרבה יותר ממחשב ושקע לעשות את עבודתם, WeWork באה לספק פתרון מרחבי וחברתי. חברת WeWork מייצגת דור חדש של חברות המבוססות על רוח של שיתופיות, ממש כמו בקיבוץ. היא מציעה מתחמים מעוצבים ומשרדים בגדלים שונים עם שירותים משרדיים לאורך כל שעות היממה, ומיועדת לכל מי שמחפש מקום נוח ושקט לעבוד בו, בין אם כדי לצמצם עלויות שכירת משרד או פשוט כדי לא להישאר בבית.
קצב הצמיחה של החברה הוא אחד המהירים בהיסטוריה. בשנת 2010 נפתח הסניף הראשון בניו יורק ובשלהי 2016 כבר נפתח הסניף ה-100 בברלין. נוימן שואף לכבוש כל יבשת על פני הגלובוס ולהגיע ל-400 סניפים עד שנת 2018. לחברה יש גם סניפים בתל אביב, באר שבע והרצליה, והיא מתעתדת לפתוח סניפים נוספים בקרוב.
סיפור הצלחה ישראלי
נוימן לא קופא על שמריו. לאחר ש-WeWork הוכיחה עצמה כהצלחה הוא מפנה את מבטו לתחום הדיור. היעד הבא של המיליארדר הצעיר: להביא את רוח הקהילות והשיתוף גם לתחום המגורים, תחת הכותרת WeLive. בשנת 2016 חנכו נוימן וחברתו את בניין הדירות הראשון שלהם בניו יורק. הוא בן 27 קומות ומתגוררים בו צעירים בגילאי 20-30, כאשר הגמישות בתנאי השכירות מירבית. הבניין תוכנן באופן שמעודד אינטראקציה בין דיירים. ישנו ריבוי של חללים משותפים המיועדים לענות על צרכים שונים. בכל קומה חלל משותף אחר, כגון בר, חדר טלוויזיה, ספריה, חדר כביסה וכדומה.כמו WeWork גם מודל זה צפוי להשתכפל בכל העולם. מי יודע, אולי בקרוב בתל אביב?
Comments