אודות אורן בקר
אורן בקר הוא שף קונדיטור ישראלי ויועץ מומחה, שף ראשי ואחד מבעליה של רשת "בליקר בייקרי". בנוסף, בקר הוא גם מנחה תכניות בישול, פרזנטור של מוצרי מטבח ואפייה, מרצה מבוקש בתחום הקולינריה ומעביר קורסים וסדנאות בישול וקונדיטוריה במרכז לסדנאות שף שבבעלותו.
דרכו המקצועית
אורן בקר נולד וגדל בתל אביב, והתאהב במטבח כבר בגיל ארבע. לאחר שסיים שירות צבאי בחיל השיריון, נרשם ללימודי טבחות ומגדנאות בביה"ס "תדמור" והחל לעבוד כטבח במסעדת "בא-לגן". לאחר מכן התקבל אל בית הספר "קורדון בלו" אשר בסידני, אוסטרליה, וסיים שם את לימודיו בהצטיינות. עם שובו לישראל עבד כקונדיטור בבתי הקפה והקונדיטוריות "רביבה וסיליה", "שיא קפה", "רולדין" ו"בליקר", תוך שהוא מקפיד להעמיק את ידיעותיו ונסיונו באמצעות השתלמויות וסדנאות במוסדות קולינאריים מן המובילים בעולם, כגון Bellout Conseil ו- Lenotre.
בקר אימץ לעצמו סגנון עבודה של אפייה צרפתית בלגית, ולאחר שהטביע את חותמו על הקינוחים ב"בליקר", התבקש לסייע בפתיחת סניף חדש של הרשת בפתח תקווה. בקר החל לפתח את המותג "בליקר בייקר" ויצר קונדיטוריית בוטיק ביתית שזכתה להצלחה בקרב קהל חובבי המתוקים.
במקביל, החל בקר להנחות תכניות בישול בטלוויזיה, בהן הוא מלמד את קהל הצופים כיצד להכין מגוון קינוחים, עוגות, פטיפורים ועוד. בין התכנית המצליחות ניתן למנות את "בית ספר לאפייה" ו"ככה אופים את זה" אשר שודרו בערוץ האוכל ובערוץ 10 ואף הולידו ספר מתכונים.
בקר היום
כיום בקר הוא יוע
ץ קולינארי למסעדות ובעל מרכז לסדנאות שף השוכן בשכונת מונטיפיורי בתל אביב, בו הוא עורך קורסים וסדנאות בנושאי בישול, קונדיטוריה, מאפים ושוקולד למבוגרים ולילדים, חובבי בישול ואנשי מקצוע, מתחילים ומתקדמים.
לאחרונה מונה בקר לשף המוביל את קו מוצרי האפייה "Desserts", הנושא את שמו ודמותו, והוא גם הפרזנטור של רשת oig למוצרי חשמל למטבח.
בזמנו הפנוי בקר מתנדב עם ניצולי שואה, חולי סרטן ונוער בסיכון. בין היתר הוא משלב בתכניות הטלוויזיה שלו נערים מ"בית השאנטי" ועורך סדנאות אפייה להורים וילדים נכים סיעודיים.
Comments