top of page

בני גנץ

בני (בנימין) גנץ נולד ב-1959 וגדל במושב כפר אחים. אימו, מלכה וייס, ילידת הונגריה וניצולת שואה, ואביו נחום גנץ, יליד רומניה, היו ממקימי כפר אחים.

מתוך ויקיפדיה


בנעוריו למד בבית הספר הממלכתי דתי שפיר, בישיבת אור עציון ומאוחר יותר בפנימיית הכפר הירוק.

שירות צבאי

בשירותו הצבאי שובץ לגדוד הנח"ל המוצנח, ועבר הכשרה כלוחם, ובהמשך סיים קורס מ"כים חי"ר. הוא השתתף במבצע ליטני ובמבצע שלכת, ולאחריהם עבר קורס קצונה שבסיומו שובץ כמדריך בבה"ד 1. הוא התקדם בתפקידי הקצונה השונים ולאחר מלחמת לבנון הראשונה הוצב במפקדת חי"ר וצנחנים ראשית. בשנת 1987 מונה למפקד גדוד 890 בחטיבת הצנחנים, ושנתיים לאחר מכן למפקד יחידת שלדג. משם המשיך לפיקוד על עוצבת חצי האש – חטיבת המילואים של הצנחנים. בשנת 1994 היה מפקד חטיבת יהודה באוגדת איו"ש. בשנת 1995 פיקד על חטיבת הצנחנים, והוביל אותה במבצע 'מרכבות האלים'. ברשימת תפקידיו הצה"ליים הבכירים מונה בהמשך למפקד עוצבת האתגר בפיקוד צפון (אוגדת מילואים), מפקד יחידת הקישור ללבנון, מפקד אוגדת איו"ש בתקופת האינתיפאדה השנייה ומפקד אוגדת יהודה ושומרון. בשנת 2001 הועלה לדרגת אלוף ופיקד על הגיס הצפוני. שנה לאחר מכן מונה למפקד פיקוד צפון, ושלוש שנים לאחר מכן בשנת 2005 מונה כמפקד זרוע היבשה, תפקיד שאותו ביצע בזמן מלחמת לבנון השנייה. בשנת 2007 כיהן בתפקיד נספח צה"ל בארצות הברית, ובשנת 2009 חזר ארצה ומונה לתפקיד הרמטכ"ל.

בתפקיד הרמטכ"ל

בני גנץ היה הרמטכ"ל ה-20 של צה"ל החל משנת 2011. בתפקיד זה כיהן עד לשנת 2015. בתקופת כהונתו התרחשו אירועים רבים וביניהם מתקפת הטרור בדרום ישראל, אשר התרחשה בשנה שבה נכנס לתפקיד הרמטכ"ל. באותה שנה זכה בני גנץ להימנות מבין אלו שקיבלו את פניו של גלעד שליט, החייל שנחטף והושב לישראל לאחר חמש שנים בשבי. בתפקידו כרמטכ"ל קבע כי שירת הנשים תימשך בצה"ל וזאת לאחר שנדרש להתערב בוויכוח ציבורי שחוללו ארבעה צוערים דתיים, שמחאו על שירת נשים בבסיס הצבאי. אותם צוערים הודחו מהקורס. במרץ 2012 התחוללה הסלמה של ארגון הטרור לאחר חיסולו של זוהיר אל-קייסי. באותו זמן שוגרו לעבר יישובי ישראל כ-200 רקטות, ובמקביל הגיב ותקף חיל האוויר הישראלי את אזור רצועת עזה. באותה שנה פעלו כוחות הצבא הישראלי ברצועת עזה במבצע 'עמוד ענן'. כהונתו של בני גנץ הייתה אמורה להסתיים ב-2013 אולם הוא המשיך בתפקידו, ובאותה שנה פיקד על השתלטות כוחות חיל הים על ספינת הנשק האיראנית, שניסתה להבריח אמצעי לחימה לרצועת עזה. בני גנץ פיקד על מבצע 'שובו אחים' בשנת 2014 ובחודשי הקיץ באותה שנה על מבצע צוק איתן ברצועת עזה שנמשך כ-50 ימים.

פעילותו הציבורית

בני גנץ מונה לתפקיד יו"ר העמותה "יד דוד בן גוריון" לפיתוח הנגב, ובשנת 2017 היה שותף להקמת התנועה החברתית 'פנימה', שפעלה למען חיזוק האחדות בחברה הישראלית. באותה שנה מונה גם לתפקיד יו"ר הוועדה לבחירת אות הנשיא למתנדב.  כהמשך טבעי לפעילותו הצבאית הענפה מונה בשנת 2018 לצוות אשר גיבש תוכנית מדינית חדשה, שכללה בין היתר את סימון גדר הביטחון לצד המשך הבנייה בהתנחלויות ובשכונות היהודיות בירושלים, הבטחת חופש הפעולה של כוחות צה"ל בשטחי יהודה ושומרון וגיוס הקהילה הבין-לאומית לצורך חיזוק ותמיכה בכלכלה הפלסטינאית.

בסוף שנת 2018 הודיע בני גנץ על החלטתו להקים מפלגה שבראשה יעמוד, 'חוסן לישראל', ושתתמודד בבחירות לכנסת ה-21.

בפברואר 2019, הודיע גנץ כי יאחד את רשימת "חוסן לישראל" יחד עם רשימת מפלגת "יש עתיד", בראשות יאיר לפיד, לרשימה מאוחדת "כחול לבן".

3 צפיות0 תגובות

Kommentit


bottom of page