כיצד התחיל גורו האינטרנט את דרכו
יוסי ורדי, יליד 1942, גדל והתחנך בתל-אביב, הפך בבגרותו ליזם טכנולוגיות עילית, אך את דרכו הצנועה החל כמדריך בבי"ס הטכני של חיל האוויר. את לימודי הגבוהים עשה בטכניון. ב-1969 הקים את טכ"ם, אחד מבתי התכנה הראשונים בישראל. ב-1970 בהיותו בן 27 בלבד מונה לתפקיד מנכ"ל משרד הפיתוח ושנה לאחר מכן ליו"ר של כימיקלים לישראל. ב-1974 מונה לתפקיד מנהל רשות ההשקעות בצפון אפריקה ועם שובו כיהן כמנכ"ל הראשון של משרד האנרגיה וכיו"ר של חברת הנפט הלאומית.
כל החשובים מתייעצים אתו
עם עזיבתו את תפקידיו הממשלתיים הקים מספר חברות, ביניהן חברת אלון, גרנית הכרמל ולייזרים (ITL). כמו כן כיהן ורדי במועצות המנהלים של החברות הגדולות במשק: בזק, מעריב, עלית, סייטקס. כמו כן הוא מונה ליו"ר ולחבר ברבות מן הוועדות הציבוריות החשובות של התקופה, לדוגמה הוועדה לרפורמה במשק החשמל. תפקידים חשובים נוספים של ורדי: יו"ר קרן ירושלים, חבר בוועדה המייעצת של בנק ישראל, יועץ לבנק הלאומי ויועץ לתכניות הפיתוח המיוחדות של האו"ם. כמו כן הוא יעץ מנכ"לי חברות בינ"ל, ובכללם נשיא אמזון ונשיא אמריקה און ליין והשתתף כחבר בפורום הכלכלי העולמי. החל ב-1993 ולמשך כמה שנים מונה ליועץ כלכלי עם מדינות ערב (ירדן, מסרים וסוריה) על ידי יצחק רבין, ובממשל נתניהו הוא צורף לשיחות הכלכליות עם הרשות הפלסטינית.
לאן אפשר להמשיך אחרי זה?
ורדי, דוקטור לחקר ביצועים, הקים עם בנו את חברת מיראביליס שפיתחה את התכנה הראשונה לשליחת מסרים מיידים באמצעות האינטרנט, ICQ. תוך כשנה וחצי נמכרה החברה ל-AOL ב-470 מיליון דולר. מאז השקיע ורדי בלא פחות מ-50 חברות הזנק. מרביתן הונפקו או נרכשו בסכומי עתק. בזכות פועל הרב קיבל ורדי פרסים ותארים רבים: פרס ראש הממשלה למפעל חיים בתחום טכנולוגיות העילית, פרס התעשייה בתחום האלקטרוניקה, פרס רומנסיאנו מאוניברסיטת ת"א, הטכניון ואוניברסיטת בן-גוריון העניקו לו תואר דוקטור לשם כבוד והמגזין Wierd הכתיר אותו לאחד מעשרת המשפיעים על תעשיית הדיגיטל האירופית. ורדי ממשיך להיות פעיל בפורומים בינ"ל שונים ומכהן כיו"ר משותף בכמה כנסים ישראליים ובינ"ל בתחום האינטרנט.
Yorumlar