פרטים אישיים
מיקי שמו, שף קונדיטור, מנחה טלוויזיה וכותב ספרי בישול ואפייה. הוא נולד בשנת 1969 בחיפה. את שירותו הצבאי עשה כקצין בגולני, ובתפקידו האחרון בצה"ל היה מ"פ בחטיבה. לאחר שחרורו הצטרף לעסק הקונדיטוריה המשפחתי, "שמו – הקונדיטוריה", הגיש פינות בתכניות טלוויזיה ואף הנחה תכניות אפייה משלו. ואם זה לא מספיק, הוא גם כתב ופרסם מספר ספרי אפייה, ביניהם "שבתות וחגים", "אוצר העוגיות" ועוד.
שמו נשוי, אב לארבעה ילדים ומתגורר בקריית חיים.
תחילת הקריירה
את ההשראה לעיסוקו ספג שמו בבית, מהוריו ומסבתו. הוריו פתחו קונדיטוריה משפחתית בשנת 1992 בקריית חיים, ומיקי, עם שני אחיו ואחותו, הצטרפו לעסק בהמשך. שמו מספר שכשהוא ואחיו הצעיר עופר היו צעירים, הם נהגו לשבת בבתי קפה ולהזמין את מה שהיה נהוג להציע בתפריט דאז: פרוסת עוגה העשויה ממרגרינה. "הטעם היה פשוט מגעיל", הוא אומר, ואני ועופר, שידענו מה זה אוכל איכותי, חשבנו 'מי אוכל עוגות כאלה?'…" זהו הבסיס לעקרון שמנחה את קונדיטוריית "שמו": לא משנה מה העלויות של חומרי הגלם, משפחת שמו לא מתפשרת על איכות.
שמו החליט להצטרף לקונדיטוריה עם אחיו. לאחר כ-5 שנים בהן למד את רזי המקצוע יצא ללמוד בבית הספר לקולינריה "בישולים" ובמסלול "מאסטר שף" באוניברסיטה העברית בירושלים והשתתף בסדנאות קונדיטוריה ושוקולד אצל שורה של שפים מובילים באירופה. גם לאחר שנהיה שף והוכיח את יכולותיו כאיש מקצוע ממשיך שמו להשתתף מדי שנה בתערוכות קונדיטוריה באירופה כדי להשאר מעודכן ולהמשיך ללמוד ולהתמקצע.
רבות בשימוש אצל מיקי שמו. מצרכי אפייה
לאחר מספר שנים בהן רכש ידע וניסיון ואף החל לפתח מתכונים מקוריים עבור העסק המשפחתי, הוזמן שמו להשתתף במספר פינות בתכניות טלוויזיה, בהן תכניותיהן של אודטה שוורץ, נעמה קסרי וקרין מגריזו. בהמשך השתתף גם בתכנית "מתכון בטוח" לצד מספר שפים נוספים, ובשנת 2010 קיבל תכנית, אישית משלו, "מיקי שמו אופה מהלב". תכניות נוספות בהגשתו כוללות את "מיקי שמו עושה בית ספר", "מיקי נטו" ו"מועדון המאפים הטובים".
הצלחה מתוקה
היצירתיות של שמו, יכולתו לחשוב מחוץ לקופסה, לראות קדימה ולשמור על קור רוח בזמני לחץ הם מאפיינים ששימשו אותו הן כמ"פ מצטיין בגולני והן כקונדיטור מצליח. הוא סייע להפוך את הקונדיטורייה המשפחתית שלו לאימפריה בקנה מידה ארצי תוך שהוא מנגיש את הנאת האפייה לכל בית בישראל ומשנה את פני התחום בארץ.
Commentaires