top of page

פרופ' רפי קרסו

הכירו את פרופ' רפי קרסו

פרופסור רפי קרסו אמנם ידוע בעיקר בזכות תוכניות הטלוויזיה והרדיו שלו, בהן הוא מעניק לצופים ולמאזינים עצות בנוגע לשלל תחומים רפואיים בשפה פשוטה, יומיומית ומובנת. אבל לא רבים יודעים כי פרופ' קרסו הוא גם פסל, צלם, מחזאי, ויכול להיות שהוא אפילו יצליח לקרוא לכם את המחשבות.

תחילת הקריירה

מקור: ויקיפדיה – פרופסור רפי קרסו


רפאל קרסו נולד בשנת 1945 בעיר תל אביב לאב ממוצא אנגלי ואם ממוצא איטלקי. הוא נחשב לילד שובב ותלמיד גרוע שאף נשאר כיתה בבית הספר היסודי. בהיותו בן 15 התחיל לעסוק בהיפנוזה בהשראת תחביבו של אביו, דבר שלימים יוביל אותו לתפקיד יושב ראש אגודה העוסקת בהיפנוזה קלינית ומחקרית, וכן לקידום חוק שיסדיר את העיסוק בהיפנוזה – אולם אז היה זה תחביב שימושי שסייע לקרסו להתפרנס כקוסם וקורא מחשבות באירועים.

הוא התגייס לשירות חובה בצה"ל בהיותו בן 18, אולם שוחרר לאחר שנתיים לאחר שביקש להתחיל לימודי רפואה באיטליה. מששב לישראל כעבור שלוש שנות לימודים, המשיך את לימודי הרפואה באוניברסיטת תל אביב כשבמקביל עבד בביה"ח איכילוב כסניטר. שם, במסדרונות של איכילוב, החלה לפתח את נושא הטיפול בכאב, רק אחד משלל התמחויותיו כיום.

לאחר שסיים בהצטיינות את לימודי הרפואה באוניברסיטת תל אביב והוכשר כרופא, החל קרסו להתמחות בנוירולוגיה. בשנת 1978 פתח מרפאה לטיפול בכאב, הראשונה בארץ ששילבה בין טיפולים רפואיים קונבנציונליים ואלטרנטיביים. בהמשך מונה למנהל המחלקה הנוירולוגית שבמרכז הרפואי ע"ש הלל יפה בחדרה, המסונף לטכניון שבחיפה, וכך הגיע קרסו להוראה באקדמיה.

רפואה להמונים

פרופ' קרסו נחשב לאחד מן החלוצים בתחום עיכוב ההזדקנות (אנטי-אייג'ינג), ולאורך הקריירה פרסם מספר רב של מחקרים אודות תהליכי הזדקנות ודרכים לעכב אותם, תוך שילוב בין שיטות הרפואה המערביות לבין רפואה משלימה. כמו כן ייסד קרסו מרפאת כאב ראשונה מסוגה לאקופונקטורה ברפואה הציבורית.

כיום פרופ' קרסו מחזיק בשורה של תפקידים בכירים, ביניהם מרצה לסטודנטים לרפואה כפרופסור חבר בפקולטה לרפואה בטכניון בחיפה; מרצה באוניברסיטת בר אילן ומרצה אורח באוניברסיטת בוסטון שבארה"ב; מנהל אקדמי בסגל המכללה לרפואה משלימה שבמכללת וינגייט; וראש החוג לפסיכולוגיה במסלול האקדמי של המכללה למנהל.

בשנת 1996 החל פרופ' קרסו לצבור את המוניטין שלו בתקשורת. הוא התחיל להגיש מספר תכניות רדיו, ברשת ב', רדיו ללא הפסקה ורדיו אמצע הדרך. כמו כן השתתף במספר רב של תכניות טלוויזיה, הן כאורח מומחה והן כמגיש, ואף התחיל לכתוב טור אישי בשבועון לאישה.

בכל הופעותיו אלה עסק קרסו בשאלות מתחום הרפואה שקיבל מפונים רבים, וכך הצליח להנחיל ידע רב מתחום הרפואה לכלל הציבור בישראל. מסוכרת ועד טחורים, מבעיות של ילדים בגיל הרך ועד לגיל השלישי, נדמה כאילו פרופ' קרסו פשוט מבין ויודע הכל מהכל, והדרך האלגנטית בה הוא מצליח להעביר בחיוך פרטים רפואיים טכניים וסבוכים לאנשים ללא רקע רפואי הפכה אותו לכוכב מבוקש.

"אולי אני היפראקטיבי?"

מאז נערותו כאשר עסק בקסמים וקריאת מחשבות נהנה רפי קרסו לגוון את חייו בתחומי עניין שונים. "אני עושה עשרה דברים בבת אחת", הוא אומר, "יש לי הפרעות קשב וריכוז". ואכן קשה לעקוב אחר שלל הכובעים האחרים שהוא חובש, פרט לזה של הרופא:

פרופ' רפי קרסו הוא גם פסל מצליח, שלמד אצל פסלים ידועים בישראלי ובאיטליה ואף הציג מספר רב של תערוכות בארץ ובעולם. פסליו מוצבים בבית החולים הלל יפה, במוזיאון הפתוח בתפן, בכפר הנוער מנוף, במכון וינגייט, ואף במספר מוזיאונים באירופה. כמו כן הוא צלם חובב שלמד בבית ברל, ובשנת 1998 העלה הצגה ב"הבימה" ובתיאטרון ירושלים, "שניים על מיתה", בה גם שיחק.

15 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page