אודות
שאול בן אדרת הינו שף ישראלי, מסעדן, יועץ קולינרי ומגיש תכניות טלוויזיה בנושאי אוכל.
טאץ' השף
שאול בן אדרת גדל בתל אביב. מגיל צעיר נמשך אל המטבח בזכות סבתו ואמו שעלו ארצה מעיראק ובזכות אביו שעלה מיוון, אולם מעולם לא למד בישול באופן פורמלי. בן אדרת מגדיר עצמו כאוטודידקט שספג השראה מקריאת ספרים וטיולים בעולם.
לאחר שחרורו משירות צבאי פתח פאב-דיסקוטק בשם "צצה" ברמת השרון, שזכה להצלחה ורכש לעצמו מוניטין בתרבות חיי הלילה של הסביבה. במקביל, פתח את בית הקפה "קפה סול" במתחם הבורסה ברמת גן.
בשנת 1991 פתח בן אדרת את מסעדת "קימל" בכניסה לנווה צדק תל אביב. "קימל" מגישה מטבח כפרי-צרפתי ובן אדרת מנהל אותה עד היום.
הצלחתה של "קימל" בתל אביב הובילה בשנת 2010 לפתיחת "קימל בגלבוע", מסעדת ביסטרו כפרית המשקיפה אל הנוף של עמק יזרעאל.
בשנת 2011 פתח בן אדרת מסעדה נוספת בתל אביב, היא מסעדת "התרנגול הכחול" שבמתחם צמרת בצפון העיר.
הקריירה הטלוויזיונית
שאול בן אדרת הגיע אל המסך הקטן בתכנית בתוכנית "קרב סכינים" ששודרה בערוץ 10. לאחר מכן השתתף בתכנית "השף הבריא" באותו ערוץ.
לאחר מכן החל בן אדרת להנחות תכנית משלו בענייני אוכל, "מפגש השף", ששודרה במקביל בערוץ 10 ובערוץ האוכל. במסגרת התכנית טייל בן אדרת ברחבי ישראל, ביקר במסעדות ובמפעלי מזון ופגש יצרני אוכל מגוונים.
תכניות נוספות בנושא אוכל אותן הנחה בן אדרת ושודרו בערוץ האוכל היו "מתכון לחופשה", בה ביקר באתרים שונים ברחבי העולם ובחן את ההיבטים הקולינריים שלהם; ו"קולינריה מקומית", תכנית סיורים קולינריים בישראל שצולמה במקומות כמו פתח תקווה, חבל מודיעין, איזור הגלבוע ועוד.
כמו כן הנחה בן אדרת את התכנית "ארוחת שבת" לצידו של קובי אריאלי, תכנית בה הוצגו מתכוני שף כשרים האופייניים לארוחות שבת.
בן אדרת היום
כיום השף שאול בן אדרת מעביר סדנאות בישול, משמש כיועץ קולינרי, ומעת לעת עורך אירועי אוכל בחו"ל כגון פסטיבלי אוכל ישראליים, ארוחות גאלה ואירועי צדקה.
Comments